28.1.13

Δεν αξίζει

Θα μπορούσα να σε βρίσω με τα πιο άσχημα λόγια, να μισήσω τον εαυτό μου για αυτά που θα πω, να σου θίξω αξιοπρέπεια , τιμή και αρχές. Αλλά δεν θα το κάνω, γιατί δεν θα καταλάβεις ότι σε προσέβαλα. Θα συνεχίσεις να γελάς, και να παιδιαρίζεις, χάχανα και λάχανα, ανούσιες ιστορίες .
Δεν θα σου θίξω αξιοπρέπεια, τιμή και αρχές, γιατί δεν έχεις τίποτα από αυτά. 



21.1.13

Αντινομία, τέλος.


Έχεις δει πουλιά πριν την βροχή να πετάνε; 
Τόση συνοχή στον κόσμο δεν πίστευα πως υπάρχει.
Γι' αυτό δεν με νοιάζεις πια.
Όσο χαμηλά και αν πέσεις, όποιο χέρι και αν αγγίξεις ξένο 
δεν με νοιάζει πια.
Τώρα βρήκα το νόημα στον κόσμο μου, έχει συνοχή και ομορφιά 
αυτός εδώ, έχει πουλιά να πετάνε και ήλιους να υψώνονται κάθε πρωί.

Είσαι κακός σαν τον κόσμο που ζεις, μα δεν με νοιάζει πια
Να βουλιάξει σύψυχος ο κόσμος σου, δεν πουλιέται για μια δεκάρα
κάλπικη

Όσο δροσερά και αν είναι τα σεντόνια το πρωί
ας βουλιάξει,
εμένα δεν με νοιάζεις πια.

14.1.13

Μωρή, καλύτερα δεν γίνεται!

Θα πάρω μια γάτα μαύρη,και θα την κάνω χοντρή. Θα γυρίζει νωχελικά σε όλο το σπίτι, θα κοιμάται πάνω στα καλοριφέρ, όταν θα έχω λεφτά να τα ανάψω βέβαια, θα δυσκολεύεται να ανέβει  στα έπιπλα και θα γελάω με τα χάλια της.Θα της λέω, κοίτα μωρή πως κατάντησες, σωστό αιλουροειδές. χο χο χο. Και όλο θα την ταίζω και θα την ταίζω και πάλι και πάλι...Μέχρι να γνωρίσω κάποιον που θα μου πάρει τα μυαλά και θα είμαι όλη μέρα έξω μαζί του, θα γυρνάμε την Αθήνα με τα πόδια, και την Αττική με το αμάξι, θα κοιμάμαι κάθε μέρα μαζί του, θα τρώμε μαζί και δεν θα με νοιάζει τίποτα πια. ΘΑ ξεχάσω τους φίλους μου και τους εχθρούς, μόνο αυτός θα υπάρχει. Θα ξεχνάω να ταίζω και τη γάτα μου , θα ασχολούμαι μόνο με το σκύλο του, αυτή θα μείνει μισή, θα της πέσουν και μερικές τρίχες, δεν θα παίζω πια μαζί της αλλά τουλάχιστον θα κινείται σαν σωστό αιλουροειδές.και θα της λέω, είδες μωρή τι ωραία που περνάμε;

9.1.13

Τα βράδια μου κ' οι μέρες σου

Τι να σου πουν εσένα όλα τ' άλλα , όλα τα άλλα λόγια 
όταν το ένιωσες, αυτό το σφίξιμο σε όλο σου το σώμα και μετά παφ, ελευθερώθηκες από όλα τα δεσμά σου.Τι να σου πουν εσένα όλα τα άλλα, όταν μπορείς να τον παίρνεις τηλέφωνο τα βράδια και να κλαις, να κλαις από συγκίνηση και απελπισία μαζί, για το τίμημα του αντίχειρα, για την ασχήμια του κόσμου και ξαφνικά, νά, βλέπεις όλη την ομορφιά, ακτινοβολημένη μέσα από ένα τηλέφωνο.
Τι να σου πουν εσένα όλοι αυτοί, όταν αυτόν τον σκέφτεσαι και έρχεται, του 'χεις πάρει τη μαυρίλα από εκείνο το όνειρο , και φαντάσου μόνο το χέρι του κρατούσες, μπορείς περισσότερα, το ξέρεις,και εκείνος μόνο εκείνος ερμηνεύει τα όνειρα σου γιατί ξέρει να σου πει για τη λογική και το υποσυνείδητο, ξέρει να σου πει πως σε ξέρει σα βιβλίο ανοιχτό και είναι φορές που δεν μπορεί να σε καταλάβει αλλά τουλάχιστον  σε παίρνει μια αγκαλιά και κάτι είναι και αυτό, όχι λάθος, τα πάντα είναι αυτό.
 Τι να σου πουν εσένα όλα τα άλλα , όταν τον ρωτάς για τι παλεύουμε σε αυτόν τον κόσμο αφού αυτός ο κόσμος δεν είναι προορισμένος για λύτρωση, στο είπαν, υπάρχει και δεύτερη οδύσσεια, θυμήσου το, κανείς δεν τελείωσε γυρνώντας σπίτι του, και δε ξέρει να σου απαντήσει αλλά δεν σε νοιάζει γιατί καταλαβαίνει, αυτός ναι, καταλαβαίνει , και έτσι πιστεύεις ότι αξίζει ο αντίχειρας, αξίζει για μια ψυχή που ζει. 
http://www.youtube.com/watch?v=Wl67t2MTUrY&list=PL5944F41B9B9D3DB0